среда, 8. мај 2013.

MOJ IZBOR JE BITI SREĆAN


1. Izabirem biti srećan i dobro raspoložen. Imaću na umu da je "većina ljudi srećna u onolikoj mjeri koliko odluči biti srećna". Podsjećat ću se da je sreća u čovjeku, a ne izvan njega.
2. Izabirem da ću se prilagođavati prilikama, umjesto da se trudim prilagođavati prilike vlastitim željama.
3. Izabirem brinuti se za vlastito tijelo. Gimnasticirat ću, njegovati i hraniti. Neću ga zapuštati ni zloupotrebljavati jer želim da mi dugo i dobro služi.
4. Izabirem posvetiti malo vremena vježbanju uma. Naučiti ću nešto korisno. Pročitat ću nešto što iziskuje napor, razmišljanje i kocentraciju. Uložit ću u svoj intelektualni kapital.
5. Izabirem učiniti nešto sebi za dušu. Napravit ću barem jedno dobro djelo ne očekujući nagradu ni dobitak. Uradit ću dvije stvari što mi inače teško padaju kako bih vježbao duh i volju.
6. Izabirem biti ugodan prema okolini. Učinit ću sve da izgledam što bolje mogu, bit ću pažljiv i za svakoga ću nastojati naći pravu riječ. Ništa i nikoga neću kritizirati. Neću pokušati mijenjati ljude.
7. Izabirem pridržavati se unaprijed utvrđenog dnevnog plana. Rasporedit ću vrijeme tako da ću unaprijed znati što ću raditi narednih nekoliko sati. Klonit ću se dvaju napasnika: žurbe i neodlučnosti.
8. Izabirem naći pola sata dnevno za potpuno opuštanje, pola sata kad ću moći biti sam sa sobom.
9. Izabirem živjeti svjesno sada i ovdje. Neću oplakivati prošlost niti strahovati za budućnost.
10. Izabirem riješit ću se svih svojih strahovanja. Prihvatit ću sebe kakav jesam, da se veselim i uživam u lijepom. Bez straha ću voljeti i bez straha ću vjerovati da me vole.
IZBERITE BITI SREĆNI IZNUTRA, PA ĆETE SE  TAKO PONAŠATI I SLIČNO PRIVLAČITI

~ Boris Blažinić ~

Нема коментара:

Постави коментар