понедељак, 25. новембар 2013.

Savjeti




Ovdje vam  je spisak (posuđen od Džeksona Brauna) koji vam može pomoći kad dođete na životne raskrsnice. Zapamtite, sve odluke koje donosimo ovog trenutka su možda već zapisane. Možda će biti sudbonosne. Možda i neće. Ljepota sudbine, na kraju krajeva, je u tome što što je sami biramo i sami snosimo posledice.

Tentukan-Tujuan-Anda

- Budite hrabri. Čak i ako niste, pretvarajte se. Ionako niko ne vidi razliku.
- Nemojte dozvoliti da telefon prekine važne trenutke. On postoji da vama bude na usluzi, a ne onome ko vas poziva. ( Kada krenete na spavanje telefon isključite!- provereno ispravno! )
- Nemojte se ustručavati da kažete šta mislite uprkos stavu većine. Baš tu se krije zadovoljstvo.(Prećutkivanjem, stavrate sebi napetost i nervozu, koja dalje vodi ka bolesti ! )
- Nemojte spaliti mostove. Bićete iznenađeni koliko puta ćete morati preći istu reku. ( I prijatelj i neprijatelj , ima ulogu u vašem životu, samo treba shavtiti kakvu! Onaj ko vam ne prija samo manje viđajte. mržnja stavra bolest ! )
- Ne zaboravite, najveća emocionalna potreba osobe je da se oseća cenjeno. Nemojte biti glavni u malim stvarima.( Pustite nekada i druge da se osete cenjenim, potrebnim, budite umereni!)
zaborav
- Nemojte reći da nemate dovoljno vremena. Imate dnevno isti broj sati koje su imali Paster, Mikelanđelo, Majka Tereza, Helen Keler, Leonardo da Vinči, Tomas Džeferson i Albert Ajnštajn. ( Dobra organizacija je pola posla! Samo papir i olovku i napravite plan sata, dana, meseca , godine, života !
- Nemojte se previše rasplinuti. Naučite da uljudno i brzo kažete “ne”. ( Prvenstveno volite sebe, pa sve ostale. Ako niste dobri sebi, nećete ni drugima. )
- Ne upotrebljavajte olako vreme ili reči. Nijedno se ne može vratiti.( Nauči da brojiš do deste pre nego što izgovoriš !)
- Ne gubite vreme tugujući nad greškama iz prošlosti. Učite iz njih i nastavite dalje. ( Gledanjem u prošlost samo ” grebeš ranu ” i ona ne može da zaraste, sato pusti neka zaraste, ostaće ožiljak , ali neće boleti )
-Svakoj osobi treba trenutak pod suncem, kad će pobednički podići ruke, spoznajući da je tog dana, tog časa, pružila najviše što je mogla. ( Odvojte svakog dana za sebe makar jedan sat, i setite se tog dana šta ste uradili da se osetite ponosno – nije bitno koliko je “velika” , već da je učinjena prava stavr ! Budite ponosni na sebe! Nasmešite se !)
- Jasno definišite svoje prioritete. Niko nikad na samrti nije rekao, “Pih, da sam samo više vremena proveo u kancelariji”. ( Napravite spisak svojih prioritete i maksimalno ih se pridržavajte, da na kraju ne bi bilo, ” E da sam” – shvatite da ste vi najbitniji sebi, pa svi ostali! Pod ostalim mislim i na decu, jer ako niste dobri sebi niste ni njima! )
-Pružite ljudima drugu priliku, ali ne i treću. Prosuđujte o svom uspehu prema stepenu u kojem uživate u miru, zdravlju i ljubavi.
-Naučite da slušate. Ponekad prilika vrlo tiho kuca na vrata.( I decu slušajte, jer oni opažaju nevino i bez zlih namera i vide ono što vama promiče! Pa i ostale, a sami će te znati šta je najbolje za vas! )
-Ostavite sve u malo boljem stanju u odnosu na ono što ste zatekli. Živite svoj život kao izraz snažnog stava, a ne potrebe da nešto objašnjevate. ( Uradite toliko da ste bili tu i ostavili nešto iza sebe, ali ostavite i pokolenju da ima šta da stvara, da im ne bude dosadno i skrenu sa puta od objesti !)
- Opustite se. Osim u retkim slučajevima života i smrti, ništa nije toliko važno kao što se isprva čini.
- Ne secite ono što može biti razmršeno. Nikada nemojte precijenititi svoju moć da promenite druge. Nikad nemojte potceniti svoju moć da sebe promijene. ( Odbroj te do deset, ili pak prespavajte i nikada na “prvu loptu ne reagujte”, samo koncentracija i biće logičnog rešenja. Kaže se :” Ako nema rešenja, nema ni problema” /promena-je-bitna/
- Zapamtite da uspeh preko noći obično traje  kratko. Setite se da pobednici rade ono što gubitnici ne žele uraditi.( Želj+ verovanje+cilj+rad i rad = USPEH )
- Tražite priliku, a ne bezbednost. Brod je u luci bezbjedan, ali će s vremenom njegovo dno istrunuti.( Znanja nikada dosta, čitanje, edukaci , obaveštenost i stalna aktivnost i vaš duh i telo ostaće dugo mladi! )
- Provedite manje vremena brinući se ko je u pravu, više vremena utvrđujući šta je ispravno.
- Prestanite kriviti druge. Preuzmite odgovornost za svaki segment svog života. ( Mnogi vide za drugim slamku, a za sobom gredu ne vide! Niko nije savršen, kada toga budete svesni život će vam biti lakši ! )
- Uspeh je dobiti ono što želite. Sreća je kad vam se sviđa ono što ste dobili. ( Radeći ono što volite, kada hobi pretvorite u posao, bićete zadovoljni i vi i ono oko vas! )
- Značaj pobjeđivnja nije u onome što dobijamo iz toga, već u onome što postajemo zbog toga. (
, Budi čovek sine moj! )
- Kada se suočavate s teškim zadatkom, ponašajte se kao da je nemoguće ne uspeti.

Džekson Braun

Нема коментара:

Постави коментар