четвртак, 21. новембар 2013.

DETALJI SREĆE

Podsjetnik na Svjetlo: svijetliti radosno u kojim god uvjetima, znači Biti Ljubav. Mrak, sam po sebi, ne treba biti poticaj za Svjetlo, jer blistati se može i u lakoći, no zakon sreće je slijedeći: uvijek sve gledati kroz Božanske Oči.
Današnji mini podsjetnik:
1. Razumijem ljude i život: Danas ne kukam, niti ne gunđam. Opraštam i s lakoćom otpuštam sva zamjeranja. Dubinski razumijem ljudsku prirodu te prirodu života.
2. Suosjećam s ljudima: ne kritiziram, a čak i ako to činim, činim samo iz grla, razumno, ne iz srca.
3. Ne osuđujem: svjestan/svjesna sam pojedinih učenja, različitih scenarija kroz koje duše iskušavaju svoje lekcije i prihvaćam ih u miru. Svoje i tuđe „greške” vidim kao stepenice na putu samorazvoja.
4. Slobodan/slobodna sam od bavljenja drugima: ne tračam, a cinizam i podrugljivost momentalno osvještavam i otpuštam. Znam da nisu dio moje istinske prirode, nego odraz nekog straha kojeg trenutačno iscjeljujem i optuštam u Božanskoj svjetlosti.
5. Stvaram prilike za radost, a ne žaljenje: imam dovoljnu svijest o prolaznosti ovotjelesnog života, te stoga ne stvaram povode za stanja, događaje i situacije zbog kojih će mi kasnije biti žao.
6. Znam da je sve onako kako treba biti: stoga ne stvaram razloge za stres, nesreću i uzrujavanja.
7. Volim sebe: i kada pojedem kolač previše, učinim to s ljubavlju i prihvaćanjem trenutne strasti. Ne potvrđujem negativne misli o sebi, nego njegujem pozitivne.
8. Svijet i Život gledam očima božanskog: ne stvaram povode da osjećam ljutnju i bijes, nego suprotno, stvaram radost
9. Čuvam i poštujem svoju energiju: imam dovoljno samopouzdanja i samosvijesti da mi nije bitno s nekim dokazivati svoju nadmoć, pobjeđivati u svađama, boriti se ili nadmudrivati.
10. Cijenim vlastiti mir: shvaćam kako nema potrebe da gubim spokoj uma na nemir, sumnju u sebe, život i druge te igranje nepotrebnih drama, samo zbog uzbuđenja.
11. Prihvaćam Savršenstvo Svega: shvaćam da su svi savršeni takvi kakvi jesu, da ne postoje pravi i krivi, da nitko nije lošiji niti bolji od nekog drugog.
12. Ostvarujem svoje namjere: ne zavaravam se konstrukcijama kao što su „nastojat ću/probat/pokušat ću”. Ili hoću, ili neću: imam tu svijest i tako živim.
13. Vjerujem u Uspjeh i vjerujem u čuda: prilazili čudima iz perspekive kvantne fizike ili duhovnosti, dođemo na isto – što želim, i što nahranim svojom energijom osjećaja, ostvarim.

Нема коментара:

Постави коментар